TRAININGEN VOOR JEUGD en WORKSHOP VOOR OUDERS

In het hele land kan jeugd terecht bij onze gespecialiseerde leerkrachten/docenten voor een korte training of individuele begeleiding met de LEREN LEREN Methode. Ook ouders en leerkrachten/docenten kunnen een workshop volgen. Kijk wie er bij u in de regio werkzaam is. Onderaan deze pagina staan enkele data waar nog plaats is.

De workshop voor ouders/leerkrachten is bedoeld als kennismaking met de visuele leertechnieken die jeugd krijgt aangeboden. Zo heeft u inzicht in de trainingen en kunt u thuis en op school gerichter begeleiden.

De jeugdtrainingen zijn inclusief boek, werkmateriaal (etui met inhoud, werkbladen), drinken met versnapering (evt. lunch zelf meenemen) en een certificaat op naam. Neem vrijblijvend contact op met een professional bij u in de buurt over beschikbare data en prijs. De kennis kan ook in individuele begeleiding worden aangeboden of binnen school.

Er is een training voor basisschooljeugd van 8 bijeenkomsten. En er is een 12+ dagtraining voor studerende jeugd op het VO/MBO/HBO.

Training voor studerende jeugd (12+)

Voor studerende jeugd vanaf 12 jaar is er een dagtraining (6 uur). Vaak gegeven op een zaterdag. Uw kind krijgt, samen met enkele andere kinderen, het programma van de LEREN LEREN Methode aangeboden. Deze is gebaseerd op effectief en succesvol leren en heeft als doel de schoolresultaten te verbeteren. Hoe breng ik dat wat op papier staat naar het hoofd en kan ik het op het juiste moment weer oproepen.
Aan de orde komen: het lerende brein en wat nodig is bij het leren, samenwerking beide hersenhelften, verschillende manieren van leren, werkvormen rondom zelfvertrouwen, motivatie en inzicht in eigen leerproces, plannen/structuur, tekstbegrip, conceptmapping, visualiseren, associëren, automatiseren, tekenen van taal, woordjes leren, geheugentechnieken, inzicht in de eigen sterke/zwakke kanten en veel bewegen.
Na afloop begrijpen kinderen hoe ze gestructureerd en met een goede planning de lesstof kunnen leren en reproduceren. Ze hebben vele handvatten gekregen die ze kunnen toepassen bij het leren. Ook voor studenten is deze training zinvol.

Training voor basisschool jeugd (6-12 jaar)

Voor jeugd op de basisschool vanaf groep 4 is er een programma van 8 bijeenkomsten van 75 minuten. U kind krijgt, samen met enkele andere kinderen, het basisprogramma van de LEREN LEREN Methode aangeboden. Deze is gebaseerd op het ordenen en structureren van het volle hoofd om verbaal volgorderlijk te kunnen werken, zoals school verlangt. Doel is om kinderen inzicht te geven in de verbale capaciteiten die nodig zijn op school. Hoe breng ik mijn chaotische gedachten duidelijk over in taal (spreken, schrijven, werkstuk, spreekbeurt)?
De dagen zitten vol met werkvormen en oefeningen rondom zelfvertrouwen, inzicht in het eigen denken en in wat school verlangt, taal (goed spellen/lezen), klokkijken (de tijd) en het automatiseren van lesstof (tafels, sommen tot 20 en de letters en klanken). Na afloop begrijpen kinderen wat nodig is op school en hebben ze vele handvatten gekregen bij het leren. Dat geeft rust en zelfvertrouwen.

Data jeugdtrainingen in de regio

Let op: al onze jeugdtrainers geven het programma van de LEREN LEREN Methode. Neem gerust vrijblijvend contact op met een van hen in uw regio voor een andere datum en/of individuele begeleiding.

Hieronder vindt u de cursusdata voor jeugd VO /MBO bij onze trainers:

Start Datum Plaats Website E-mail
ELKE ZATERDAG KOMEND SCHOOLJAAR Santpoort Noord Spijkermebij
10 mei Hilversum Carpevitamcoaching info@carpevitamcoaching.nl
15 juni Zoetermeer Leerling leert leren info@leerlingleertleren.nl

Hieronder vindt u de cursusdata voor jeugd Basis Onderwijs bij onze trainers:

Start Datum Plaats Website E-mail

.

Workshop voor volwassenen:

Datum Plaats Website E-mail
Ga naar de inhoud